Al onze blogposts

Recruiters doen HET gemiddeld 7 keer per dag… en dat is veel te veel!

Door Esther de Grooth op 12 april 2024

 “Wát doen ze dan?” Hoor ik je denken….

Duitse kandidaten worden gemiddeld 7 keer PER DAG benaderd door recruiters met veelal niet passende aanbiedingen en vacatures. Resultaat: de meeste kandidaten lézen benaderingen niet eens meer. Dat maakt het zoeken, vinden, boeien en binden van medewerkers in Duitsland erg lastig. De arbeidsmarkt in Nederland is krap, in Duitsland staat hij nog meer onder spanning. Gelukkig hebben wij dé oplossing in het gevecht om de kandidaat! Je moet “gewoon” de beste en de leukste zijn van die 7! De sleutelwoorden zijn maatwerk, aandacht en vertrouwen. Zowel naar onze klanten toe als ook naar onze kandidaten.

Kandidaten zijn kostbaar!

Onze beoogde kandidaten zijn voor ons minimaal net zo belangrijk als onze klanten. Goede kandidaten die passen bij een profiel én bereid zijn over te stappen, zijn namelijk zeldzaam en daar moet je voorzichtig mee omgaan!
De juiste mensen zoeken is niet zomaar iets wat je doet onder het mom “massa is kassa”.  Als recruiter of bedrijf dat personeel zoekt in Duitsland, is het zaak om je te onderscheiden van de rest en dat maakt ons werk…je raadt het al… onderscheidend! “Knochenarbeit” zoals ze in Duitsland zo mooi zeggen.

Zorgen dat de functie bij je beoogde kandidaat past en dat je je zo veel mogelijk verdiept in je potentiële kandidaten vóórdat je ze benadert. Vervolgens is het van belang dat jouw benadering eruit springt ten opzichte van die andere 6 die ze iedere dag ontvangen!

En met zoeken alleen is het niet gedaan, daarna moet je mensen boeien en uiteindelijk binden en dat doe je met aandacht, een fijn en soepel proces en goede communicatie. Zowel met ons als ook met onze klant: hun potentiële werkgever. Daarover een andere keer meer.

Allesbehalve “gewoon” bij de Grenz

Voor nu zijn we ontzettend blij me de reviews van onze klanten maar dus ook die van onze kandidaten. Bijvoorbeeld deze van Sebastian:

“Ik heb de Grenz dit jaar leren kennen als onderdeel van mijn sollicitatieprocedure bij bedrijf XYZ.
Vanaf het begin was het me duidelijk dat dit geen “gewone” sollicitatieprocedure zou worden. Ik voelde me tijdens het hele proces erg op mijn gemak en waardeerde de betrokkenheid van de Grenz enorm. Informatie wordt snel en transparant gecommuniceerd, er wordt vaak gevraagd hoe het met je gaat en hoe het proces verloopt, vragen over cultuurverschillen tussen DE/NL worden snel beantwoord – kortom: je voelt je als kandidaat bij de hand genomen en gewaardeerd. Ik zou zo weer met de Grenz werken.”

Ben jij voor jouw bedrijf ook op zoek naar de juiste medewerker in Duitsland maar gaat dat in de praktijk lastig? Wij helpen je graag.
Nog niet toe aan een eigen medewerker maar wil je verkennen of Duitsland voor jouw bedrijf de juiste exportmarkt is? Bereid je dan voor met onze online cursus “Zakendoen in Duitsland voor Beginners”

Neem contact met ons op en plan vrijblijvend een adviesgesprek met ons in. We helpen je graag!

Download e-book/ inschrijven blog

Download e-book