Online Cursus: Zakendoen in Duitsland voor beginners

Minimaliseer de aanlooptijd naar jouw zakelijk succes in Duitsland. Leer alles over zakendoen bij onze Oosterburen.

Jawohl! Direkt anmelden!

Voor wie is deze cursus?

Deze training is voor iedereen die interesse heeft om zijn business naar Duitsland uit te breiden, maar nog niet zo goed weet wat dat allemaal met zich meebrengt. Of je nu een start-up hebt en je nog aan oriënteren bent of Duitsland voor jou een optie is, of je al jaren bezig bent en (met wisselend succes) al e.e.a. in Duitsland gedaan hebt.

Bijvoorbeeld:

  • Je hebt een klein bedrijf met een interessant product of dienst en je wilt de Duitse markt verkennen
  • Je bent in Nederland uitgegroeid en Duitsland lijkt een logische volgende stap, maar je hebt nog geen enkele ervaring met zakendoen in Duitsland. Misschien spreek je de taal zelfs niet of nauwelijks…
  • Je bent met jouw bedrijf al voorzichtig op onderzoek uitgegaan, maar kwam er snel achter kwam dat de Duitse markt andere uitdagingen kent dan de Nederlandse.
  • Je werkt bij een bedrijf met (nieuwe) medewerkers die op de Duitse markt actief zijn of worden, en je wilt ervoor zorgen dat zij met de juiste voorbereiding de grens over kunnen, op weg naar zakelijk succes!
  • Je denkt dat jouw bedrijf de expansie naar Duitsland “er wel even bij” kan doen…

 

Jawohl! Direkt anmelden!

 

Of neem HIER contact met ons op.

Bedrijf starten in Duitsland

Overzicht

Opbouw: 8 Online Modules met opdrachten

Kosten: €97,50 excl. BTW

 

 

 

Je bespaart:

   veel aanlooptijd

   60 liter matige Duitse koffie

   19.584 km 

   23 hotelovernachtingen

 

Jawohl! Direkt anmelden

Waarom een Cursus?

Voor veel Nederlandse bedrijven is Duitsland een interessante markt. Gezien de fysieke nabijheid én de ogenschijnlijk kleine culturele verschillen, is het vaak een logische volgende stap. Laat dát nou net een van de belangrijkste valkuilen zijn. De zakelijke en culturele verschillen, vooral de niet voor de hand liggende verschillen, zijn groter dan we denken. Na het eerste enthousiasme volgt vaak frustratie over hoe lang het allemaal duurt en welke kosten het met zich meebrengt. De oplossing: een goede voorbereiding! Leer hoe Duitsers denken en handelen op zakelijk vlak en speel daarop in.

Daarom een Cursus!

Bespaar jezelf 6-12 maanden koppijn. Je hoeft niet maandenlang het hele Duitse internet te downloaden om jezelf voor te bereiden op de Duitse markt.

In de modules maak je o.a. kennis met culturele verschillen, Duitse privacyregels, kantooretiquette, marketingvraagstukken, de omgang met wet- en regelgeving en het vraagstuk “risicoaversie” in de Duitse zakelijke cultuur. Omdat de filmpjes kort en bondig zijn, hoef je niet veel tijd in je drukke agenda te reserveren, maar kun je vanuit de trein, op kantoor, in bad of zelfs in bed helemaal zelf indelen wanneer je een module volgt.

Onderdeel van de training is een werkboek met invuloefeningen voor jezelf. Zo heb je voor je de Duitse markt gaat veroveren, over de belangrijkste uitdagingen en potentiële valkuilen nagedacht. Als je het werkboek helemaal hebt ingevuld, heb je een groot deel van het voorbereidende werk gedaan en ben je klaar om zelf aan jouw go-to-market strategie te gaan werken.

Waarom de Grenz?

Wij willen dat jouw bedrijf succesvol wordt in Duitsland! Duitsland en Nederland verbinden is niet alleen onze passie, het is niet alleen waar wij goed in zijn… het is wie wij zijn. Wij zijn natives: Duitsland én Nederland zit in ons DNA.

Mittendrin statt nur dabei!

Wij zitten niet aan de zijlijn maar weten hoe het werkt en blijven nieuwsgierig. In het totaal hebben wij 40 jaar in Duitsland gewoond, 20 jaar ervaring met Duits-Nederlands recruitment en advies en meer dan 100 bedrijven geholpen naar succes op de Duitse markt.

Wat anderen over ons zeggen

"Naast het feit dat ik inhoudelijk veel van de onlinetraining leer, is het ook mooi om te zien dat jullie écht doen wat jullie leuk vinden. De sfeer is goed en we leren als deelnemers van jullie maar ook van elkaar."
Sjef van Vugt
Key Account Manager (Primaned) Deelnemer onlinetraining
"Ik heb de online training van De Grenz met veel plezier gevolgd. Voor mij betekende het dat ik vele ideeën en overwegingen over de marktentree in Duitsland die ik in de periode daarvoor had opgedaan nu definitiever heb bepaald. Fijn aan Esther en Nienke is dat ze ook stelling durven in te nemen. Zo heb je er ook echt iets aan. En er was een goede klik met de mede-ondernemers."
Max Barenbrug
Directeur Eigenaar (Vlakke Lichtkoepel)
Wij hadden behoefte aan ondersteuning om onze eerste stappen te maken in de Duitse markt. Esther en Nienke hebben ons heel goed geholpen hiermee. Voor ons was het belangrijk dat ze beiden opgegroeid zijn met de Duitse taal en cultuur. Dit bleek ook heel belangrijk toen ze voor ons de werving gingen doen naar onze "first hire" in Duitsland. We waren zeer kritisch bij de selectie van deze Business Development manager. Esther verdiepte zich goed in onze wensen, en bleef volhardend zoeken naar de speld in de hooiberg. Inmiddels is onze Duitse collega naar volle tevredenheid actief op de Duits markt. Tijdens het samenwerken bleek ook dat ze een heel goed netwerk hebben waarmee we snel allerlei praktische zaken konden regelen. (leaseauto, arbeidscontract e.d.). Voor ons heeft de samenwerking ervoor gezorgd dat we heel goed voorbereid de Duitse markt op kunnen, en daardoor de kans van slagen enorm is vergroot (en dus ook de snelheid)
Onno Cijffers
Directeur Eigenaar (Jewel)

Wist je dat...

je een heleboel niet wist? Namelijk dat...

<-- -->

Duitsland werkt anders

...ondernemen en onderhandelen in Duitsland écht significant anders werkt dan in Nederland?

4 jaar opbouw

...de meeste bedrijven die naar Duitsland gaan 4 jaar nodig hebben, totdat ze écht succesvol zijn?

vruchteloze gesprekken

...er in die 4 jaar vruchteloze gesprekken plaatsvinden en eindeloos veel koffie wordt gedronken zonder resultaat?

aanlooptijd kan korter

...die aanlooptijd significant korter kan zijn als je de in's en out's van ondernemen in Duitsland kent?

succesvolle start

...wij jou in onze training alles leren voor een succesvolle start in Duitsland met een kortere aanlooptijd?

…een of meer NEE’s?  En wil jij met minder aanlooptijd, minder frustraties, minder hoofdpijn en een routeplan voor succes naar Duitsland? Dan is deze training voor jou!

 

Jawohl! Direkt anmelden!

 

Deutschland, wir kommen dran!

Wil je die zin met overtuiging uitspreken? Laat ons je dan helpen jouw strategie uit te stippelen. Daarna zetten jij en je medewerkers vol zelfvertrouwen die belangrijke stap over de Grenz.