Online Training: Sneller Succesvol in Duitsland

Minimaliseer de aanlooptijd naar jouw zakelijk succes in Duitsland. Leer alles over zakendoen bij onze Oosterburen.

Maak een vrijblijvende afspraak

Voor wie is deze training?

Deze training is voor bedrijven die nog redelijk aan het begin van hun Duitsland expansie staan.  Of voor ondernemers die de eerste stappen al hebben gezet, maar vechten tegen een lange aanlooptijd en beginnende frustraties.

Bijvoorbeeld:

 • Je hebt een klein bedrijf met een interessant product of dienst en je wilt de Duitse markt verkennen
 • Je bent in Nederland uitgegroeid en Duitsland lijkt een logische volgende stap, maar je hebt nog geen enkele ervaring met zakendoen in Duitsland. Misschien spreek je de taal zelfs niet of nauwelijks…
 • Je bent met jouw bedrijf al voorzichtig op onderzoek zijn uitgegaan, maar kwam er snel achter kwam dat de Duitse markt andere uitdagingen kent dan de Nederlandse.
 • Werk je bij een bedrijf met (nieuwe) medewerkers die op de Duitse markt actief zijn of worden, en wil je ervoor zorgen dat zij met de juiste voorbereiding de grens over kunnen, op weg naar zakelijk succes!
 • Je denk dat jouw bedrijf de expansie naar Duitsland “er wel even bij” kunt doen…

 

Maak een vrijblijvende afspraak

 

Of neem HIER contact met ons op.

Bedrijf starten in Duitsland

Overzicht

Opbouw: 5 Sessies van 2,5 uur

Tijdstip: Dinsdagen van 10:00- 12:30

Kosten: €1250,- excl. BTW

Inclusief Bonus Module €1500,- excl. BTW*

*Los kost deze module €750 excl. BTW, icm de training slechts €250,- excl BTW

 

Je bespaart:

   maanden aanlooptijd

   60 liter matige Duitse koffie

   19.584 km 

   23 hotelovernachtingen

 

Jawohl! Direct Aanmelden

Waarom een Training?

Voor veel Nederlandse bedrijven is Duitsland een interessante markt. Gezien de fysieke nabijheid én de ogenschijnlijk kleine culturele verschillen, is het vaak een logische volgende stap. Laat dát nou net een van de belangrijkste valkuilen zijn. De zakelijke en culturele verschillen, vooral de niet voor de hand liggende verschillen, zijn groter dan we denken. Na het eerste enthousiasme volgt vaak frustratie over hoe lang het allemaal duurt en welke kosten het met zich meebrengt. De oplossing: een goede voorbereiding! Leer hoe Duitsers denken en handelen op zakelijk vlak en speel daarop in.

Daarom een Training!

Bespaar jezelf 6-12 maanden koppijn. Je hoeft niet maandenlang het hele Duitse internet te downloaden om jezelf voor te bereiden op de Duitse markt. In 5 groepssessies van 2,5 uur word je samen met andere 5-10 andere ondernemers online klaargestoomd voor zakelijk succes in Duitsland mét behoud van je Nederlandse DNA. Deze training zorgt voor een kortere aanlooptijd en minder frustraties. 

Module 1: Kennismaking met ondernemen in Duitsland

Module 2: Ken de zakelijke verschillen

Module 3: Praktische zaken

Module 4: Ontdek de verschillende manieren waarop je naar Duitsland kunt gaan

Module 5: Maak je eigen marktoverzicht

Optionele Bonus Module: In 3 online sessies word je persoonlijk begeleid bij het maken van je eigen routeplan voor Duitsland. Daarna heb je een SWOT analyse voor Duitsland, een praktisch toepasbaar stappenplan met mijlpalen en tijdslijnen voor jouw expansie.

Mijlpalen

 • Kennismaking met ondernemen in Duitsland
 • Diepgaande kennis over verschillen in zakelijke cultuur en praktische aanpak
 • Opbouw van een zakelijk netwerk in Duitsland – Regel zelf je eerste afspraak bij een Duitse prospect
 • Inzicht in de manieren van expansie (zelf, met partner, eigen medewerker, GmbH, overname, etc)
 • Eigen marktoverzicht voor jouw bedrijf met concurrenten, klanten, kennis- en/of inkooporganisaties, etc
 • *Optioneel: Begeleiding bij het maken van een persoonlijk routeplan voor Duitsland met drie online 1:1 sessies (USPs, SWOT, positionering,etc)

Wat anderen over ons zeggen

"Naast het feit dat ik inhoudelijk veel van de onlinetraining leer, is het ook mooi om te zien dat jullie écht doen wat jullie leuk vinden. De sfeer is goed en we leren als deelnemers van jullie maar ook van elkaar."
Sjef van Vugt
Key Account Manager (Primaned) Deelnemer onlinetraining
"Ik heb de online training van De Grenz met veel plezier gevolgd. Voor mij betekende het dat ik vele ideeën en overwegingen over de marktentree in Duitsland die ik in de periode daarvoor had opgedaan nu definitiever heb bepaald. Fijn aan Esther en Nienke is dat ze ook stelling durven in te nemen. Zo heb je er ook echt iets aan. En er was een goede klik met de mede-ondernemers."
Max Barenbrug
Directeur Eigenaar (Vlakke Lichtkoepel)
"Grenzgänger Esther en Nienke van het bedrijf De Grenz hebben mij uitstekend geholpen om voor onze groeiende business in Duitsland de eerste medewerker te vinden. In een gestructureerd proces met veel menselijke maat werd snel een aantal hele goede kandidaten aangedragen. En zelfs in de lastige Corona tijd wist De Grenz de afspraken na te komen. Ik kan De Grenz met Esther en Nienke van harte aanbevelen."
Michael Eichelsheim
Algemeendirecteur (Dariuz)
"In onze zoektocht naar een geschikte Duitse kandidaat om ons nieuwe kantoor in Duitsland op te zetten, kwam ik in gesprek met De Grenz. Het contact voelde al snel goed, omdat Esther en Nienke in staat zijn de vertaalslag te maken tussen de Nederlandse en Duitse cultuur met het juiste oog voor de mens. Verbinden is voor ons het meest belangrijk en dat is precies wat De Grenz doet. Zij hebben ons van A tot Z geholpen en wij hebben daardoor de juiste kandidaat aan ons kunnen binden."
Pepijn van der Heijden
Partner (Export Partner)
“Simacan is momenteel internationaal aan het opschalen. […] De Grenz onderscheidt zich door een heel persoonlijke aanpak en hun concrete ervaring met Nederlandse techbedrijven die reeds de stap naar Duitsland hebben gezet. Hierdoor zijn ze in staat in korte tijd een gedegen plan op te stellen dat alle facetten van een Duitsland uitrol afdekt. Van het begrijpen van verschillen in markt en cultuur, tot het daadwerkelijk werven van passende lokale collega's. Ik kan ieder techbedrijf dat overweegt om in Duitsland actief te worden aanraden om kennis te maken met De Grenz!”
Eric Mulders
Commercial director (Simacan)
“De Grenz helpt ons met het neerzetten van doorlopend recruitment door werving als proces bij TBA in te richten in plaats van losstaande projecten. […] Dit heeft ertoe geleid dat wij een evenwichtig gevulde pijplijn van kandidaten hebben die goed gekwalificeerd zijn. Dit leidt tot goede nieuwe medewerkers en ook mogelijkheden om aan de knoppen te zitten als we het proces willen versnellen of vertragen. Hele fijne samenwerking!”
Teun Oosterbaan
Directeur Bedrijfsontwikkeling (TBA Advies)
"De Grenz heeft resultaatgericht en effectief een kandidaat gevonden voor invulling van onze vacature met gevoel voor persoonlijk contact."
Bas Brands
Commercial Manager (Selo)

Wist je dat...

je een heleboel niet wist? Namelijk dat...

<-- -->

Duitsland werkt anders

...ondernemen en onderhandelen in Duitsland écht significant anders werkt dan in Nederland?

4 jaar opbouw

...de meeste bedrijven die naar Duitsland gaan 4 jaar nodig hebben, totdat ze écht succesvol zijn?

vruchteloze gesprekken

...er in die 4 jaar vruchteloze gesprekken plaatsvinden en eindeloos veel koffie wordt gedronken zonder resultaat?

aanlooptijd kan korter

...die aanlooptijd significant korter kan zijn als je de in's en out's van ondernemen in Duitsland kent?

succesvolle start

...wij jou in onze training alles leren voor een succesvolle start in Duitsland met een kortere aanlooptijd?

…een of meer NEE’s?  En wil jij met minder aanlooptijd, minder frustraties, minder hoofdpijn en een routeplan voor succes naar Duitsland? Dan is deze training voor jou!

 

Jawohl! Aanmelden

 

Deutschland, wir kommen dran!

Wil je die zin met overtuiging uitspreken? Laat ons je dan helpen jouw strategie uit te stippelen. Daarna zetten jij en je medewerkers vol zelfvertrouwen die belangrijke stap over de Grenz.