Jouw Duitsland-specialisten

Grenzgänger Nienke Pilkes & Esther de Grooth

Deins jij niet terug voor een stel grensgevallen? Want dat zíjn wij: 

Nienke Pilkes & Esther de Grooth. Nederlandse roots, opgegroeid in Duitsland, opgeleid en woonachtig in Nederland, en nu werkzaam in beide landen. We helpen innovatieve bedrijven hun kansen op de Duitse markt te verzilveren en omzet te genereren.

Dat maakt ons ervaren Duitsland-specialisten: experts die de kennis en connecties bezitten die jij nodig hebt om over de oostgrens succesvol te worden.

Onze achtergrond maakt dat we Nederlands zijn voor Nederlanders, en Duits voor Duitsers. En ja, dat is belangrijk!

Waarom heb jij onze expertise nodig?

Duitsland is ons buurland. Logisch dat je daarom je ogen naar het oosten richt: er ligt daar een hele markt te veroveren. Dichtbij, en schijnbaar vergelijkbaar met Nederland. Apfeltje-eitje, toch?

Toch niet.

De Duitse (zakelijke) mentaliteit. Wet- en regelgeving. Duitse humor. Om maar 3 dingen te noemen waar je mee te maken krijgt als je de grens oversteekt – en die in Duitsland nét even anders werken.

Een voorbeeld

Nederlanders zijn gewend te onderhandelen over hun arbeidscontract. Duitsers niet. Werknemers vatten het daar op als een belediging als je hun loon laag insteekt. Ze voelen het als een gebrek aan vertrouwen. Ze kiezen dan liever voor een andere werkgever. Zelfs als de functie inhoudelijk minder aantrekkelijk is.

Wij behoeden je voor dit soort missers. Wij zorgen dat je bij Duitsers ‘Duits’ overkomt. Omdat wij de taal spreken. Letterlijk: Duits is onze moedertaal. En figuurlijk: we kennen de Duitse mentaliteit. Weten wat zij willen en verwachten.

Wij hebben de kennis

Bij de meeste bedrijven die we helpen, ontbreekt het aan kennis, voorbereiding en strategie. We schromen dan ook niet om bij jóu de vinger op de zere plek te leggen:

Waar schiet je nu nog tekort om de Duitse markt succesvol te bestormen? Welke stappen moet je zetten – en in welke volgorde – voordat je klaar bent om ‘op reis’ te gaan? Met welke strategie benut je jouw kansen bij onze oosterburen?

In welke sector of branche je zit doet er niet toe. De kern is dat je zaken wilt doen in Duitsland. Wat heb jij daarvoor (nog) nodig? Dat zien wij snel genoeg, en we winden er geen doekjes om. Ondersteunen je waar nodig. Daar heb je wat aan.

Verder lezen: Strategisch advies voor de Duitse markt

 

Wij hebben de connecties

Hoe kom je aan een Duitse sales manager? Of account manager? Hoe bind je het beste Duitse personeel aan jouw bedrijf? Want goed personeel is cruciaal voor je kansen aldaar.

Onze lijntjes met Duitsland zijn kort. Inmiddels hebben we een heel groot netwerk opgebouwd. Van Duitse professionals, vertalers, marketingbureaus, juristen en accountants. Noem maar op. Daarvan laten we jou profiteren:

Wij vinden de juiste mensen voor je. En bereiden je voor op hoe je ze als ‘Duitser’ benadert. Zodat je goede, langdurige relaties met ze kunt aangaan.

 

Verder lezen: Recruitment in Duitsland

Om tafel?

Het moge duidelijk zijn: wij voelen ons thuis op de grenzen tussen Nederland en Duitsland.

Grenzen inderdaad; meervoud dus. Want het gaat om méér dan alleen de letterlijke grens met Duitsland. Het gaat ook over figuurlijke grenzen: jouw ambities, kansen, proposities en – uiteindelijk – jouw succes. Klaar om die te verleggen, samen met ons? In dat geval:

Deutschland, Wir kommen dran!

 

Neem contact op