Recruitment Duitsland

Wij zijn jouw recruitmentbureau voor Duitsland. Dankzij onze ervaring en persoonlijke aanpak helpen we je de juiste kandidaat te vinden en binden. Meer weten?

 

Neem contact op

 

Nederlands DNA, “Duitsch Bloed”

Net zoals de naam van ons bedrijf “de Grenz” half Nederlands en half Duits is, zijn wij (Nienke en Esther) dat ook. Beide landen, talen en culturen zitten in ons DNA. Niet letterlijk, want met beiden Nederlandsche ouders zijn we net zo “van Duitschen bloed” als alle andere Nederlanders, maar genetisch 100% NL. Echter zijn we beiden, onafhankelijk van elkaar, vanaf babyleeftijd opgegroeid in Deutschland. De taal, de cultuur en het land zijn dus ook écht deel van ons. Voor ondernemers zijn wij Nederlands genoeg om hen volledig te begrijpen en Duits genoeg om het gat in de zakelijke cultuur te sluiten.

Persoonlijke aanpak, vertrouwen en échte verbinding

Met een vacature alleen red je het niet. Wij zorgen dat we jou heel goed kennen en benaderen kandidaten persoonlijk. Duits genoeg om vertrouwen te winnen en Nederlands genoeg om anders en interessant te zijn.  Zo maken we de match.

Jarenlange ervaring als Recruiter in Duitsland

Werving & selectie van Duitse professionals is ons dagelijks werk. Met ons ‘Fingerspitzengefühl’ overbruggen we cultuurverschillen en vertalen jouw profielwensen naar de ideale kandidaat. Soms weten wij beter wat jij als klant nodig hebt in Duitsland dan je in eerste instantie dacht. Ook gebaseerd op onze jarenlange ervaring en signalen uit de markt. We helpen je, om ook vanuit Duits perspectief naar jouw organisatie en groeiambities te kijken. Van intake tot match én nazorg: wij verzorgen je hele recruitment Duitsland.

Onze werkwijze: in 6 stappen naar jouw ideale kandidaat

1. Intake

Eerst leren we jou kennen tijdens een uitgebreide intake. Persoonlijk, op jouw locatie. Wat voor bedrijf heb je? Wat zijn jouw Duitse ambities?

2. Profiel

Naar welk functieprofiel ben je op zoek? Pas als we jouw functie scherp in beeld hebben, gaan we headhunten.

3. Personeel werven in Duitsland

Nee, wij nemen geen afwachtende houding aan  met personeel werven. Gemotiveerd Duits personeel dat bij een Nederlandse organisatie past is schaars en de markt is krap. Wij plaatsen geen advertenties, maar benaderen via ons eigen netwerk, Linkedin, het Duitse Xing en andere vakportalen.

4. Sollicitatieproces

Het sollicitatieproces richten we zo laagdrempelig mogelijk in. Kandidaten interviewen we eerst telefonisch. Met de meest belovende voeren vervolgens persoonlijke grepsrekken. Ten slotte ontvang je alleen de beste kandidaten bij jou aan tafel. Indien gewenst begeleiden wij alle gesprekken.

5. Personeel in Duitsland aannemen

Personeel in Duitsland aannemen is een vak apart. Uiteindelijk leidt het proces tot die ene kandidaat – de beste match tussen jou en je nieuwe Duitse werknemer. Wij zorgen dat het aan het einde niet stukloopt op cultuurverschillen. Vooral tijdens contractbesprekingen bestaat dit gevaar.

6. Nazorg: personeel is aangenomen

Jouw medewerker is aangenomen. Wij laten jullie niet zomaar los na de match. Want als de nieuwe collega er is, komen de praktische vragen. Ook zijn er nog wel wat verschillen te overbruggen. Als vraagbaak voorzien we je van praktische adviezen.

Tips voor succesvol recruitment in Duitsland

  • Wees je bewust van het feit dat er écht verschillen zijn.
  • Informeer jezelf over de Duitse arbeidswetgeving en arbeidscultuur.
  • Investeer in professionele vertalingen van vacatureteksten en communicatie.
  • Toon respect voor de duitse manier van interactie en contractonderhandeling gedurende het proces
  • Laat je ondersteunen door experts voor een soepel wervingsproces.

Wie zoek jij?

Een Duitse (Key) Accountmanager? Vertegenwoordiger? (Sales)manager? CEO? Wie, waar of welke branche dan ook: Wij gaan proactief en gericht voor jou op zoek. Grensdoorbrekende werving & selectie begint bij de Grenz.

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Neem contact op