Al onze blogposts

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

Door Esther de Grooth op 1 april 2020

Wat valt er nou te vieren op dit moment? Een heleboel! En daarom gaat de vlag uit, hangen we de slingers op en laten we de kurken knallen!                                                                                                                                

Natuurlijk zitten we allemaal in hele onzekere en zware tijden, als ondernemer en als mens. Net als onze klanten, zijn ook wij daardoor getroffen, maar bij de pakken neer gaan zitten, daar heeft niemand wat aan. Het is vooral van belang om bij de mooie dingen stil te staan en naar voren te kijken.

Wij zijn namelijk jarig! Vandaag, op 1 April bestaan we officieel een jaar. And what a year it has been…

Het afgelopen jaar was het jaar van de Grenz. Een jaar waarin we vaak de grenzen van onze comfort zone hebben verkend, waarin we zijn gegroeid, hebben gefaald maar gelukkig meer succes hebben gehad en waarin we vooral enorm veel hebben geleerd. Tijd voor een korte terugblik en vooral ook een blik vooruit!

 

Van begin af aan hadden we ons doel helder voor ogen: Nederlandse bedrijven van A tot Z begeleiden onderweg naar zakelijk succes in Duitsland. Met ruime ervaring op het vlak van grensoverschrijdende advies- en recruitmentprojecten, was de inhoud en het begeleiden van klanten zeer bekend terrein.

Onze grootste, maar tevens leukste uitdaging was met name het vinden van onze eigen identiteit als bedrijf. Onze 3 meest belangrijke lessen:

 

Doe waar je goed in bent en laat anderen doen waar zij goed in zijn!

Wij zijn geen websitebouwer, marketeers, boekhouders of tekstschrijvers. Natuurlijk is het van belang om je te verdiepen in deze zaken en steeds te leren, maar in de uitvoering kost het veel meer tijd (en dus geld) het zelf te doen, met een minder resultaat. Oh ja… en als je zaken dan uitbesteedt… doe het dan goed. Penny wise pound foolish… been there, done that. No more…

Vaar op je eigen kompas

Met een bult aan ervaring, een flinke dosis gut feeling, wat gezond verstand en een snufje eigenwijsheid hebben we het afgelopen jaar ons bedrijf gebouwd. En met een resultaat waar we erg trots op zijn. Hierin hebben we vooral geleerd onze eigen koers te varen. Leer van het verleden, vergaar kennis en advies om je heen en maak het eigen. Doe het op je eigen manier. Dat heeft ons gebracht dat we vrijwel alleen maar werken met mensen die wij leuk vinden, zowel bij klanten als ook bij adviseurs en leveranciers

Het belangrijkste (en vandaag meer relevant dan ooit!): Een doel bereiken doe je samen! Dat geldt wanneer wij samen met klanten aan de slag gaan met hun Duitsland ambities, maar ook intern. Samen met z’n tweeën als compagnons, maar ook samen met de talloze mensen die ons gesteund en geadviseerd hebben. Dat zijn in de eerste plaats vrienden en familie, maar ook in zeer grote mate klanten, leveranciers en adviseurs. Mensen die ons hebben uitgedaagd anders te denken, een nieuwe stap te zetten of dat juist niet te doen. Op de een of andere manier hebben we in het afgelopen jaar ons netwerk uitgebouwd met fantastische mensen die SAMEN met ons de Grenz hebben gemaakt tot wat het nu is. Een professioneel bedrijf met een vette website, leuke teksten, een heuse marketingstrategie, mooie opdrachten, toffe klanten en de wil en passie om nóg heel veel meer klanten te begeleiden. Een resultaat waar we heel trots op zijn.

Aan iedereen waarmee we in het afgelopen jaar hebben samengewerkt (vrienden, familie, klanten en adviseurs) een ontzettend groot: DANKESCHÖN!!

Ook al is het nu moeilijk, kunnen we fysiek niet samen op kantoor werken, niet bij onze klanten zijn, het saamhorigheidsgevoel is sterker dan ooit. Samen komen we er weer uit en samen blazen we volgend jaar twee kaarsjes uit!

Abonneer je op onze blogs en ontvang gratis ons e-book met de 3 grootste valkuilen en 5 belangrijkste tips voor ondernemen in Duitsland.

Download e-book/ inschrijven blog

Download e-book