Al onze blogposts

Over Esther de Grooth

Door degrenz op 27 mei 2019

Ik ben Esther de Grooth één van de Duitslandexperts en Grenzgängers van de Grenz. Al was het plan anders.

Van jongs af aan was het mijn grote droom om dierenarts te worden. Dat is niet gelukt! De reden? Met mijn Duitse Gymnasiumdiploma was het niet zonder meer mogelijk diergeneeskunde te gaan studeren in Nederland. De alternatieve route naar de faculteit diergeneeskunde was University College Utrecht, maar uiteindelijk bleek die alternatieve route mij terug te brengen naar het grensgebied tussen Duitsland en Nederland waarin ik ben opgegroeid: de Grenz!

Ik was anderhalf toen ik als dochter van Nederlandse ouders naar Duitsland verhuisde voor het werk van mijn vader. Ook binnen Duitsland hebben wij van Noord tot Zuid gewoond en hier heb ik mijn jeugd en volledige schooltijd doorgebracht. Zodoende groeide ik, in een zeer internationale omgeving, tweetalig op, thuis Nederlands en op school Duits. Voor de Nederlandse familie was ik Nederlandse, voor mijn Duitse vrienden was ik Duitse. Dat is nog steeds zo. Ik ben in beide landen thuis, beide talen zijn mijn eigen talen en beide culturen staan heel dicht bij mij.

Na mijn schooltijd wilde ik heel graag Nederland leren kennen. Ik ging in Utrecht studeren en kwam uiteindelijk in de consultancy terecht. Na wat omzwervingen in de zorg en de ICT kroop het internationale bloed toch waar het niet gaan kon: het grensgebied tussen Duitsland en Nederland. Hier voel ik mij thuis, hier ligt mijn kracht en ik haal er ontzettend veel voldoening uit om enerzijds Nederlandse bedrijven te helpen bij het realiseren van hun strategie voor succes in Duitsland en anderzijds het zoeken en vinden van Duitse professionals voor diezelfde Nederlandse bedrijven. De match maken tussen het bedrijf, de functie en dé perfecte kandidaat is mijn uitdaging. Zo mijn steentje bij te dragen aan succes voor het bedrijf en de ideale baan voor de kandidaat… mooier kan niet!