Al onze blogposts

Over Nienke Pilkes

Door degrenz op 24 mei 2019

3 maanden na mijn geboorte werd ik een letterlijke Grenzgänger, van Nederland naar Duitsland.

 

Aangenaam, mijn naam is Nienke Pilkes. Sinds ik kan denken, ben ik Nederlands én Duits. Ik switch tussen beide talen en combineer het beste van beide culturen. Als dochter uit een Nederlands ondernemersgezin ben ik opgegroeid tussen de groene weiden in de buurt van Hamburg en later in Mecklenburg-Vorpommern. Thuis was Nederlands de voertaal maar voor vrienden was ik gewoon een van hen, zowel qua taal maar ook qua doen en laten.

Na mijn middelbare school heb ik veel plekken in de wereld gezien en ervaren hoe mooi het is om met verschillende nationaliteiten en culturen samen te zijn en welke prachtige resultaten het oplevert. Deze kennis heb ik tijdens mijn studie ‘European Public Administration’ in Nederland goed in kunnen zetten om met studiegenoten uit alle windrichtingen van de wereld aan diverse projecten te werken. Omdat ik in Oost-Europa in de eerste jaren van het nieuwe millennium zag hoeveel goeds Europese subsidies kunnen doen, was het mijn doel om hier meer in te betekenen.

Na mijn studie heb ik in deze sector ervaring opgedaan en vooral overheidsinstanties geadviseerd. Toch bleven mijn Duits-Nederlandse roots maar roepen dat ik er iets mee moet. Zodoende adviseer en help ik al jaren Nederlandse bedrijven uit allerlei branches hun ambitie voor de Duitse markt in kaart te brengen, help hen deze strategie te realiseren en ook daadwerkelijk om te zetten als het gaat om de juiste Duitse professional te vinden. Hierbij is Fingerspitzengefühl, kennis van de valkuilen aan beide kanten van de tafel en vertrouwen van groot belang.

Door hands-on aan de slag te gaan én alle betrokkenen eerlijk en gefundeerd te adviseren, draag ik bij aan een mooie toekomst voor bedrijf en kandidaat. Zeker een uitdaging, maar een heel mooie opgave en mijn tweede natuur.